Explorer Mikael Strandberg

Skåne Runt: Strandhammaren 21.1 km

En underbar dag! 21.1 underbara kilometrar!
 
Visst känns det som hösten anlänt. Trots att det var en solig, varm och oerhört behövlig dag!
 
Jag har fattat att det är asfalten som gett mig problem. Nu när jag valde att åka österut igen och följa Skåneledens vandringsled, blev det perfekt. lite upp och ner genom en underbar skog, ibland öppen gräsmark. Så oerhört mycket folktom strand från Strandhammaren och österut. Perfekt träning om man nu som en god vän skall göra, springa Maraton Des Sables. En av världens tuffaste utmaningar sägs det. Sahara öknen. 6 maratonlopp på sex dagar. I sand. En dröm jag vill förverkliga!

Så inte så många tankar idag, mest njutning. Visst finns Grönland där hela tiden. Jo, en lång fundering har jag haft!
 
Det är många som hört av sig och vill följa med. Flertalet mycket rutinerade, men ett naturbarn från skogen också. Men till följd av hen kommer från glesbygden så har hen inte berättat om sin önskan för någon i sin omgivning. Alla hens tidigare idéer har bara möts av hån och motstånd. Jag känner väl till denna trångsynthet, fördömande, brist på intelligens och…ja, denna satans avundsjuka som är så stark. Och märks mest i bygderna. Livet är så kort. Och i stället för att leva fullt ut, så skall andras liv ifrågasättas. I stället för att göra något av sitt egna liv. Lycka till med livet säger jag.

Skåne är fantastiskt måste jag säga. Detta utbud av fantastiska platser. Och trots att det som varit svårast sedan vi kom tillbaka, alla ljud hela tiden. Så känner jag mig ytterst privilegierad att bo i Skåne. Och Malmö. I Malmö finns det mesta.
 
Nu skall jag hämta tjejerna på skolan. Med cykel. De cyklar varje dag.
 
Imorgon hämtar jag tre däck!
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.