Explorer Mikael Strandberg

Verkaån Runt

31 av de vackraste kilometer jag har gjort. Inte de lättaste dock. Så här dagen efter, så känns det som jag blivit överkörd av en stridsvagn. Och sömnen är alltid kass efter en sådan här löptur. Kroppen är för trött. Så jag har varit uppe sedan tre. Gjort yoga, använt Blackroll för att massera vader, rygg och fötter. Och preparerat en ny omgång müsli, Martas styrkebollar och diskat! Tjejerna var lika trötta som jag igår. Fotbollsträning. Vi hoppade över detta gissel.
 
Låt mig berätta om turen och området runt Verkaån. Jag parkerade bilen i Brösarp och sprang västerut nästan ned till Kivik. Utsikten uppe på Brösarps Backar är underskön. Det är en skön löpning. Lite upp och ner på fina stigar och gräs. Här började det dugga lite, ett hjälpsamt väder som följde mig hela turen. Jag passerade flera kohagar och i Haväng korsade jag Verkaån och sprang på motsatt sida. SÅ fort jag kom in i bokskogen, oj, vad vackert! Under en tid följde jag den slingrande Verkaån. De första 23 km kändes mycket fint. Så kom jag åter till Brösarps backar. Regnet och leran tilltog. Backarna var tuffa! Sista 5 km gick oerhört sakta! Någonstans sprang jag fel. Jag blev förvånad när jag kom tillbaka till bilen och jag var 5 km kort. Men jag vill påpeka att vissa delar av Skåneleden var uselt markerade. Och som Verkeleden ha gula markering med dessa starka höstfärger, ja, du….
 
Klart jag tänkte på den växande Covid-19 situationen under en stor del av de fyra timmarna. Känslan av att leva i en dystopisk tillvaro bara växer. men jag har applicerat all min erfarenhet från livet som explorer och människa. När det är som tuffast, som mest hopplöst, håll rutinerna! Arbeta och träna hårdare! Och stå ut tills det är över. Ät rätt! En dag i taget.
 
Tack till Gael som tipsade mig om denna kanontur! Gael arrangerar Österlens Spring Trail som följer delar av min löptur. https://www.osterlentrail.se/
 
 
Följ träningen inför Nordpolen här https://www.strava.com/athletes/23404606

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.