Sofie Rørdam

We have arrived in Izmir/Äntligen i Izmir

Izmir, Turkey

(Swedish first followed by the English version)

Vi anlände til Izmir tidigt fredagsmorgon. Redo att cykla 100 mil i Turkiet. Först den s.k EuroVelo rutten från historiskt tyngd Efes till Pergamon. Osannolikt i det närmaste! Så från Izmir till Kappadokien.

Det här speciella livet har gett mig de mest fantastiska vänner. En av dem är Dogan Tilic som jag träffade första gången när jag cyklade från Nya Zealand till Kairo 1994-96. En av de mest generösaste, varma, intelligenta människor jag träffat. Universitetsprofessor och krigsjournalist av tyngd.. När han hörde om olyckan i Grönland, mejlade han och sade :

“Ta med tjejerna och kom till Turkiet och cylkla. Jag har en god vän som är borgmästare i Izmir. Jag har berättat om tjejerna och din cykling och han vill ni kommer.”

Så nu är vi här. Igår träffade vi och filmade ett möte med denne underbare människa. Populäre Tunc Soyer. Tillsammans med Dogan. Filmat av Sofie Rørdam som tagit alla bra bilder här. En underbar människa!

Underbart att vara här. Och vilket privilegium att få stöd av borgmästaren och hans team!

Jag är 90% frisk!

Copyright most photos Sofie Rørdam

(English version)

We arrived in Izmir early morning. Ready to cycle 1000 km in Turkey. First the Eurovelo route från historically amazing Efes to Pergamon. Amazing! Then from Izmir to Cappadocia.

My choice to live this eccentric life has given me the most fantastic of friends. One of them is Dogan Tilic. I met him first time when I cycled from New Zealand to Cairo 1994-96. He is one if the warmest, kindest, most generous and intelligent people I have ever met. He is a university professor and a war correspondent. When he heard about my accident in Grenland, he wrote to me and said:

“Bring the girls to Turkey and cycle here. I have a very good friend who is the Mayor of Izmir. I have told him about the girls and you and your biketrips.”

So that is why we are here! So yesterday we met this wonderful person who is the popular Mayor of Izmir, Tunc Soyer. Together with Dogan. Filmed by Sofie Rørdam, who is behind all the nice photos you see here. Another wonderful human being!

It is wonderful to be here. And s great honour to get this awesome support from the Mayor and his team.

I have recovered to 90%!

Copyright most photos Sofie Rørdam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.