Explorer Mikael Strandberg

Day 1. Losing a tooth and broken glasses/En tappad tand och förstörda glasögon

(English first, följt av svenska)
We have arrived at basecamp Aunt Dagmar. I have had a glass of red wine to wire down after 12 hours of driving and 3 sleepless nights. I am lying on an old fashioned hard sofa, eating digestives with my wine. Cheap box wine. I am worried for somebody I like very much who has cancer, Eva lost a big side tooth – her second this week- and her glasses broke. She can neither read or play Gatcha Life. She won’t have any glasses for our little winter Expedition. She just smiles. Eva is one of the most stoic people I know. After years of pain, she can take anything.
Tomorrow we will repack, test, repair and chillax before setting off on Monday. We bought 2 kg:s of sweets for the trip today. Happiness!
Spring is here. Hardly any snow, saw two blue cranes, spring signs. Don’t forget the LiVE broadcast on Instagram on Monday at 14.00. Every day until Saturday. https://www.instagram.com/explorerglobal/
(Svenska)
Vi har anlänt till basecamp moster Dagmar. Jag har hällt upp mitt första glas rödvin på mycket länge. För att varva ned efter 12 timmars körning och tre sömnlösa nätter. Jag ligger på en gammaldags kökssoffa och äter digestives till vinet. Billigt rödvin på låda. Jag är satans orolig för någon jag tycker mycket om som har cancer. Och Eva tappade en hörntand -son andra denna vecka- och hennes glasögon har gått sönder. Hon lan vare sig läsa eller spela Gatchalife på paddan nu. Så hon kommer att vara utan glasögon på vinterturen nu. Hon bara ler. Eva är en av de mest stoiska människor jag träffat. Efter år av smärta, står hon ut med allt.
Imorgon går vi genom all utrustning, packar on, testar inför måndagens avfärd. Idag köpte vi 2 kg godis inför färden. Lycka!
Missa inte LIVE sändningen varje dag klockan 14.00 på Instagram https://www.instagram.com/explorerglobal/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.