Explorer Mikael Strandberg

Dag 2/Day 2 En hel dags förberedelser/A full day of preparations.

(Svensk version först, followed by the English one)
Tanken är att det är färd för att testa nya grejer och gamla. Inför den långa korsningen av det grönländska inlandsisen i första hand. Nya grejer som pjäxor från Alfaskor, klockan from Boldr Supply och skidor från Åsnes exempelvis. Gamla som Hilleberg tältet. Jag har bytt ut de gamla elastiska snörena mot nya. Tanken är att jag skall kunna ta itu och sätta ihop det mesta av min egen utrustning. Det får inte bli några missade detaljer på Grönland. Men som denna test visar, jag har glömt viktiga detaljer för denna testtur. Kablar. Alltid går något fel.
Det har varit en underbar dag på backen i Bu. Bra sömn, lugn morgon med nya idéer och så den har fantastiska möjligheten att låta tjejerna lära sig detta. Idag har de portionerat maten rätt. Gick snabbt. Tre gånger så lång tid tog det att dela godiset.
Imorgon hoppas vi kom iväg och upp på fjället innan vi kör vi svengelska LIVE sändning på Instagram. 14.00. Missa inte detta potentiella fiasko. Tjejerna kör på engelska och jag på dalmål. Här https://www.instagram.com/explorerglobal/
(English version)
The main idea of this journey is to test new and old kit. Primerely in this instance for the lobg crossing of the Grenlandic Icecap. New kit for example as the boots from Alfa, a watch from Boldr Supply and skis from Åsnes. Old stuff like my Hilleberg tent. I have changed the shock cords in the tent poles. The idea is that the real explorer can fix any kit problem on the Expedition. Theres no place for kit drama on the icecap, but as today shows, it still happens every time. This time ai have forgotten some important tech cables.
It has been a precious day in Lima, the birthplace of my mum. And my aunt Dagmar, whos house we use as our crib on route. Such a peaceful, relaxing mornibg, reading and getting new ideas. I had a good nights sleep too. And seeing the girlds helping me out is just wonderful. They have portioned out all the food today. A quick job. It took them 3 times as long to portion up their sweets/carbs for the trip!
Hoefully we have climbed up the mountain tomorrow in time for our LIVE broadcast at 14.00 Swedish time. See here at

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.