Explorer Mikael Strandberg

Day 6,7 and 8

Dag 6,7 och 8/Day 6,7 and 8

Klockan sex var vi ur tältet. Trots skällande hundar, trafik och cikadors symfoniorkester, fick vi tillräckligt med sömn. Så tog det en timme och halv och komma upp på cyklarna.
Underbar cykling på morgonen. I Bademler körde vi frukost på en bensinstation, började så den underbara klättringen över bergen till Urla. Här dök den mycket trevlige gentlemannen Hakan från Izmirs stadsnämnd upp ich bjöd på kaffe och chai. Han bor i Urla och ville se hur det gick för oss.
Efter mötet en fin klättring, där vi sköt cyklarna av och till och så en lång utförsbacke till Urla. Tjejerna, jag och all teknik behövde här ett par dagars avbrott.
Nu är vi inne på andra vilodagen. Imorgon kör vi igen. Vi bor på ett speciellt pensionat där ägarna är sanna karaktärer som bara talar bruten tyska med oss. Pensionatet har inte upprustats sedan det byggdes tror jag. Men det har karaktär!
En underbar tid med tjejerna!
Film teamet i Izmir har gjort den här lilla readern för vår cykling längs Euroveloled 8. Se den!
(English version)
We made it out of the tent at six. Even though traffic, barking dogs and an orchestra of cikades did their best to spoil our sleep, we got enough hours. But it took us an hour and a half to start cycling.
A wonderful ride in the morning. We stopped for breakfast at a gasstation in Bademler, before we started a nice ride over the mountains to Urla. Almost at the top of the climb, Hakan from the Izmir Municipality turned up. This really friendly respectful and elegant gentleman bought us coffee and chai. Hakan lives in Urla and wanted to see how we were doing.
We finished the climb, pushing the bikes a lot, then roll down hill into Urla. After six days out we felt we needed a break and also go through bikes and tech.
We are on the second day of rest, bit ready to continue discovering Eurovelo route 8 tomorrow. We are staying at a Pension with lots of character. The owners only speak broken German and I dont think they have done much to the place since it was built. But lots of charachter!
This is a wonderful time with the girls!
The Izmir film team have done this teaser for our Eurovelo 8 cycling. See it!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.