Boot camp Lima

“Du måste ju återvända!” sade Hampus på försäkringsbolaget: “Klart du skall återvända! Du inspirerar ju oss också.”
 
Helt oväntat. Försäkringsbolagen har varit mycket hjälpsamma angående Grönlands olyckan. Men att de skulle uttrycka sig så, det visar att det finns hopp för mänskligheten!
 
Min tanke med detta träningsläger är att jag å ena sidan vill se hur jag klarar mig rent fysiskt just nu jämfört med förra året. Är jag redo för Grönland redan nu?
 
Jag har lärt mig i alla fall hur min kropp bäst klarar saker och ting. Så jag öser inte på från starten. Utan jag ökar gradvis hårdheten. Idag skulle jag enligt plan köra 20 mil utan att vara för trött. -7 grader, lätt vallat, så gick det bra. Jämfört med förra året, så ligger jag 8 minuter efter de tiderna jag gjorde på samma sträcka då. men jag har fyra dagars körning kvar innan jag beger mig upp till Grövelsjön för att ge mig ut på vinter fjället med pulka.
 
Jag har under några år noterat ned all min träning på Strava, https://www.strava.com/athletes/23404606. Häromdagen fick jag veta att jag förra året hade 179 träningsdagar och tillhörde de bästa 7% med det på jorden. Strava är en träningsapp som de flesta ultralöpare, skidåkare, löpare använder. Helt ok med tanke på att jag under maj och juni knappt röde mig till följd av hjärnskakningen.
 
Jag använder en Ouraring, www.ouraring.com som mäter det mesta, men främst sömn som är min svaghet. Kan vara en åldersgrej. 6,5 timme i snitt. Och jag har en Garmin Enduro 2 Titanium för resten.
 
Jag gillar teknik och det har att göra med min dokumentär idé om åldrande och ålderdom. Det är så mycket på gång inom detta ämne att det känns vi kan ta upp kampen med döden!
 
För det andra vill jag se om jag kan få kontroll på hjärnskakningen. Så ingen TV, lite dator och mycket böcker. Men lika hård träning.
 
För det tredje vill jag reda ut varför det gick fel på Grönland.
 
Jag vet redan nu att för mycket övervikt var ett av orsakerna. Jag började lägga på fett för långt innan, 3 månader. 18 kg för mycket, kanske 7-8 är bättre. När det är dags. Det gjorde mig klumpig och förvärrade min knäskada, så fick käka starka mediciner för att slippa smärtan. Knä problemet tycks vara borta. Tack Nora Ghanem för ditt fantastiska jobb. Bästa fysioterapeuten. Här https://www.instagram.com/resilience_noraghanem/
 
Och vi hade för mycket vikt i pulkan! Det skall jag justera när det är dags. Peter och Mikael som korsade har återvänt med mycket information. Läs Peters artikel https://www.mikaelstrandberg.com/2022/06/20/my-greenland-adventure-brutal-beautiful-by-peter-wilson/
 
Men den viktigaste orsaken är något annat. Jag kommer att skriva om det på julafton från tältet!
 
Nu en iskall dusch med så lite vatten att jag har mer fotsvett. Men det finns i alla fall vatten. Jag slår bara på pumpen varje kväll en timme. brunnen är i det närmaste helt tom. Hur stod min moster ut? Men värmen har gått uppåt. Nu är det 15 grader inne och det passar mig!
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.